Što je stopa isporuke čistog zraka (CADR)?

Stopa isporuke čistog zraka (CADR) je utvrđeni standard koji je definiralo neovisno udruženje proizvođača kućanskih aparata (AHAM) u SAD-u. Certificiran i potvrđen od strane neovisnog laboratorija, AHAM koristi CADR kako bi osigurao potrošačima da će pročišćivači zraka raditi u skladu s tvrdnjama proizvođača i pomaže kupcima da lako identificiraju koji pročišćivači zraka rade bolje od drugih.

CADR mjeri učinkovitost pročišćivača zraka na temelju veličine prostorije i količine čistog zraka proizvedenog u minuti. To pokazuje koliko učinkovito se prašina, pelud i dim, tri najčešća zagađivača zraka u zatvorenom prostoru, uklanjaju iz zraka koji udišete.

Što veći CADR – to bolje

Nakon testiranja, rezultati se pretvaraju u kubične metre po satu (m3/h). Što su veći testirani CADR brojevi, to je veća cjelokupna sposobnost uređaja da čisti zrak u zatvorenom prostoru. Na primjer, ako pročišćivač zraka ima 388 CADR za čestice duhanskog dima, smanjit će razinu čestica dima na istu koncentraciju koja bi se postigla dodavanjem 10 kubičnih metara 100% čistog zraka u minuti.

Zato što pruža izravnu usporedbu između vrhunskih pročišćivača zraka, CADR je jedini standard za pročišćivače zraka koji je priznat kao američki nacionalni standard, budući da omogućuje dosljednu usporedbu između AHAM certificiranih proizvoda. CADR također podržava američka Uprava za hranu i lijekove i Agencija za zaštitu okoliša.

Visok CADR plus HEPASilent™ tehnologija

Blueair HEPASilent™ tehnologija pruža posebno visoke performanse i učinkovitost kombinirajući elektrostatičku i mehaničku tehnologiju filtracije. Ova kombinacija koju je razvio Blueair, omogućuje visok CADR uz tihi rad i visoku energetsku učinkovitost. Zapravo, Blueair pročišćivač zraka radi tako tiho da ne samo da možete spavati pored njega, već ćete možda morati i provjeriti je li uključen. A na najnižoj postavci, Blueair pročišćivač zraka koristi manje električne energije od male žarulje, dok i dalje postiže 99,7% učinkovitosti filtracije čestica u zraku do veličine 0,1 mikrona.

Niti jedan drugi pročišćivač zraka ne pruža tako visoke performanse na toliko parametara u isto vrijeme.

CADR uzima u obzir:

Veličinu uklonjenih čestica

Postotak uklonjenih čestica

Količinu zraka koji prolazi kroz uređaj

Komentiraj

Korištenjem ove stranice prihvaćate odredbe opisane u našoj Politici Privatnosti.