Pročišćivači zraka za salone za uljepšavanje

Kozmetički tretmani su izvrstan način da si omogućite malo užitka ili da se samo osvježite nakon dugog tjedna, ali kemikalije u salonima za nokte i u frizerskim salonima nisu dobre za vas. Zapravo, izloženost kemikalijama u kozmetičkim salonima može uzrokovati napade astme i pogoršati druga kronična respiratorna stanja, što neke ljude može navesti da u potpunosti izbjegavaju salone.

Za osobe koje rade u salonima, utjecaj kemikalija može biti posebno ozbiljan budući da su tijekom cijelog dana izloženi raznim kemikalijama. Prema Upravi za sigurnost i zdravlje na radu (OSHA) američke vlade, lakovi za nokte, ljepila itd. često sadrže brojne kemikalije, uključujući toluen, formaldehid, dibutil ftalat i spojeve metakrilata.

Pročišćivači zraka za salone za kosu i nokte

Bez poduzimanja ispravnih sigurnosnih mjera svaki dan, kemikalije u tim proizvodima mogu uzrokovati probleme s disanjem, crvene, nadražene oči, suhu, ispucalu kožu i druge zdravstvene poteškoće. Istraživanje New York Timesa pokazalo je da kemikalije u salonu za nokte također mogu uzrokovati pobačaje i urođene mane na djetetu, što snažno potiče korištenje pročišćivača zraka u kozmetičkim salonima.

OSHA dalje upozorava: „izloženost ovim kemikalijama također se može ‘zbrajati’, osobito kada se koristi mnogo proizvoda u isto vrijeme, kada se proizvodi koriste dan za danom ili kada je u salonu loša ventilacija. Zbog takvih uvjeta, radnici mogu stradati. Ovakva vrsta izloženosti može odmah utjecati na zdravlje radnika ili uzrokovati posljedice tijekom vremena.”

OSHA preporuča nekoliko uistinu važnih načina da zaštitite zaposlenike i klijente:

  • Koliko god je moguće, vlasnici i radnici trebaju koristiti proizvode sa najmanjom količinom opasnih kemikalija.
  • Prozračite prostoriju kako biste uklonili kemikalije iz zraka. Ovo je najbolji način za snižavanje razine kemikalija u salonu.
  • Kada se ne koriste, čvrsto zatvorite boce kako se proizvod ne bi prolio ili dospio u zrak.
  • Koristite metalne kante za smeće s čvrstim poklopcima koji se sami zatvaraju kako bi spriječili isparavanje proizvoda za nokte i drugih proizvoda na otpadnim vatama i dolazak u zrak salona.
  • Koristite samo određenu količinu proizvoda koja vam je potrebna za obavljanje usluge. Ako je moguće, ne držite dodatne proizvode na radnim stanicama.
  • Slijedite upute za sigurno odlaganje korištenih kemikalija.
  • Neka hrana i piće budu poklopljeni (zaštićeni) cijelo vrijeme.
  • Držite proizvode podalje od kože i očiju tako da nosite rukavice i zaštitne naočale dok radite s proizvodima.

Pročišćivači zraka za kozmetičke salone također mogu pozitivno utjecati na zdravlje, pružajući klijentima i osoblju svjež, čist, energizirajući zrak i sigurnije, zdravije okruženje.

Najbolji pročišćivači zraka za salone za kosu i nokte su oni koji uklanjaju opasne kemikalije kao i čestice iz zraka. Blueair pročišćivači zraka to rade jer su opremljeni filterima koji sadrže aktivni ugljen. U Blueairovim filterima s aktivnim ugljenom, veliki volumen ugljena plus dizajn male gustoće i velika površina mehaničkog filterskog medija, znače da filteri traju dugo bez začepljenja.

Komentiraj

Korištenjem ove stranice prihvaćate odredbe opisane u našoj Politici Privatnosti.