Ne možete ih uvijek vidjeti ili namirisati

…ali naš je zrak prepun sitnih čestica i štetnih tvari.

Blueair

Blueair je utemeljen na čvrstom uvjerenju da je sloboda disanja osnovno ljudsko pravo.

Osnovan u Švedskoj 1996. godine, Blueair je vodeći svjetski proizvođač rješenja za pročišćavanje zraka za kućnu i profesionalnu upotrebu.
Naša nagrađivana i patentirana rješenja za pročišćavanje zraka imaju najbolje performanse, energetski su učinkovita i izrađena s velikom pažnjom, a prodaju se u 60 zemalja širom svijeta.

Od 2016. godine, Bluair je ponosan član Unilever grupe. Kroz našu nepokolebljivu predanost izvrsnosti, istraživanjima i stalnim inovacijama, Blueair oblikuje način na koji svijet diše. Posebnu pozornost pridajemo budućim generacijama za koje želimo stvoriti bolju budućnost stvarajući najsigurnije okruženje za rast i razvoj sa minimalnim utjecajem na okoliš.

Pravo na slobodno disanje spada u osnovno ljudsko pravo. Ništa nije važnije od udisanja čistoga, svježeg zraka.

Otprilike 90% vremena provodimo u zatvorenom. Taj se trend povećava. Bilo da radite, spavate, kupujete ili jedete, većina aktivnosti odvija se u zatvorenim prostorima. Rijetko pridajemo punu pažnju zraku koji udišemo u prostorijama, iako unutrašnji zrak zapravo može biti i do pet puta zagađeniji od vanjskoga zraka.

Zbog sve većeg doticaja sa štetnim tvarima, naše okruženje više nije sigurno. Putem zraka u naš organizam ulaze virusi, bakterije, toksini i razne štetne supstance koje uzrokuju oštećenja stanica koja vode do raznih oboljenja i prijevremenog starenja, stoga je potrebno voditi brigu o svom imunosustavu kako bi on mogao nesmetano obavljati funkciju zaštite organizma.
Blueair je ovdje da vam pruži najbolje pročišćivače zraka na tržištu. Želimo unijeti čist zrak u vaš svakodnevni život.

Uređaji visokih performansi oslobađaju zrak svega što ga zagađuje, kao što su: virusi, patogeni mikroorganizmi, spore bakterija i plijesni, prašina, pelud i akaridni alergeni, dim cigareta, ispušni plinovi, isparenja kemikalija, razni mirisi poput mirisa kućnih ljubimaca…

Borba protiv trenutne pandemije COVID-19 upotrebom pročistača zraka važan je dio svakodnevne higijenske strategije.

Zbog svih čestica koje udišemo svakim svojim dahom, imate potpuno pravo na uznemirenost. Srećom, pročišćivači zraka mogu osigurati čist i svjež zrak čak i u okruženju koje je daleko od svog izvornog stanja.
Ako se odlučite za kupnju pročišćivača zraka, kako znati koji kupiti? Sa svim konkurentskim pročišćivačima zraka i njihovim različitim značajkama i funkcijama, odabir zasigurno nije lagan. Ali, odabir si možete olakšati ovim vodičem za kupnju koji pomaže čak i kada pri ruci nemate stručnu pomoć.

Koji pročišćivač zraka odabrati?

Prvi korak kada kupujete pročišćivač zraka je odabrati onaj čija je tehnologija učinkovita za ono što pokušavate postići. Većina kvalitetnih pročišćivača zraka može filtrirati 99,7% svih čestica veličine do 0,1 mikrona* Blueairova HEPASilent™ tehnologija prednjači u kategoriji, pružajući najviše performanse uz nisku potrošnju energije i u gotovo potpunoj tišini.

Buka je slijedeća stavka koju trebate uzeti u obzir. Blueair pročišćivači zraka su među najtišijim pročišćivačima zraka na tržištu i jedini koji isporučuju velike količine čistog zraka na nižim postavkama rada koje se koriste uglavnom u društvenim situacijama ili noću.
Pogotovo kada stavljate pročišćivač zraka u spavaću sobu, trebali biste uzeti u obzir visoku isporuku čistog zraka uz vrlo nisku razinu buke. Blueair pročišćivači zraka su toliko tihi da ćete možda morati provjeriti je li vaš stvarno uključen!
Gotovo tišina rezultat je tehnologije Blueair HEPASilent™ koja pristiglim česticama iz zraka najprije od svega daje električni naboj da bi se lakše zalijepile za filtarski medij. Budući da su čestice sada poput magneta privučene filteru, filteri mogu biti manje gustoće. To znači da i ventilator ne mora snažno raditi da bi progurao istu količinu zraka kroz filter, što rezultira vrlo tihim radom.

Energetski učinkoviti pročišćivači zraka

Energetska učinkovitost je još jedno važno pitanje. Budući da ventilator ne mora raditi velikom snagom u Blueair pročišćivaču zraka, naši su pročišćivači zraka među energetski najučinkovitijima na planetu za performanse koje isporučuju. Uglavnom troše struje koliko i jedna svjetlosna žarulja.

Pročišćivači zraka za dim, ispušne i ostale plinove

Ako su prisutni pušači ili živite na području s velikim prometom automobila, izlažete dječja pluća česticama koje su posebno štetne za njihova osjetljiva pluća koja se još uvijek razvijaju. Opremajući vaš Blueair pročišćivač zraka filtrom koji sadrži aktivni ugljen, možete biti sigurni da su dim cigareta, mirisi, ispušni plinovi iz prometa, smog i kemikalije u zraku, PM2,5 i HOS (hlapljivi organski spojevi) učinkovito uklonjeni.
U Blueair SmokeStop™ filterima, veliki obujam ugljena, dizajn manje gustoće i velika površina mehaničkog medija filtera, znače da filteri traju dugo bez začepljivanja. Za ultimativno i do četiri puta brže uklanjanje dima i plinova, možete koristiti Blueair DualProtection™ filtar sa visokoporoznim kokosovim ugljenom u prahu.

Svi stručnjaci kažu da biste trebali odabrati pročišćivač zraka koji može mijenjati zrak u vašoj prostoriji pet puta na sat. Naravno, možete izabrati pročišćivač zraka snažnijeg kapaciteta koji će mijenjati zrak u vašoj prostoriji više od pet puta na sat, ali ne preporučamo izabrati onoga koji će činiti manje od toga.

Dakle, da biste dobili pravu veličinu, izmjerite svoju sobu i pogledajte CADR (što je skraćenica za stopu isporuke čistog zraka). CADR mjeri učinkovitost pročišćivača zraka na temelju veličine prostorije i količine čistog zraka proizvedenog u minuti. To pokazuje koliko se efektivno prašina, pelud i dim, tri najčešća zagađivača zraka u zatvorenom prostoru, uklanjaju iz zraka koji udišete.

Pružajući izravnu usporedbu između najbolje ocijenjenih pročišćivača zraka, CADR je jedini standard za pročišćivače zraka koji je priznat kao američki nacionalni standard, budući da omogućuje dosljednu usporedbu između AHAM (American Home Appliances Manufacturers) certificiranih proizvoda.

CADR je također odobren od Američke agencije za hranu i lijekove i Agencije za zaštitu okoliša. Više o CADR-u možete saznati ovdje.

Sada kada ste razmotrili učinkovitost filtriranja, razinu buke i energetsku učinkovitost, vrijeme je da odaberete koja obitelj naših pročišćivača zraka najbolje odgovara vašoj obitelji. Svi Blueair pročišćivači zraka imaju HEPASilent™ tehnologiju, rade tiho i energetski su učinkoviti. Ali naše obitelji pročišćivača zraka razlikuju se po dizajnu, povezivosti, interaktivnosti i specifičnoj upotrebi – imamo čak i pročišćivače zraka za vaš automobil, kamion ili RV.

Classic: Izvedba kojoj možete vjerovati

Napravili smo Classic  za ljude koji žele inteligentan pročišćivač zraka koji pruža najbolju moguću zaštitu za obitelji i prijatelje. Classic obavlja svoj posao bez puno truda da ga se postavi za rad, a napravljen je da dugo traje i stalno daje povratne informacije bez obzira gdje se nalazite, tako da uvijek znate da je zrak koji udišu vaši najmiliji siguran, zdrav i bez mikroba.

Blue: Stil, lakoća i praktičnost

Blue smo napravili za kreativne, ležerne ljude koji žele da im čist zrak omogući energičnost i osjećaj ugode – bez komplikacija. Ako su vam prenosivost, automatski rad i plug-and-play jednostavnost najvažniji, odaberite Blue. On jednostavno obavlja svoj posao – bez puno uputa za održavanje ili instalaciju, tako da se možete jednostavno opustiti, biti svoji i uživati udišući svježi, čisti zrak.

Pro: Izrađen za perfekcioniste

Pro ima snažne performanse u malom, diskretnom dizajnu. Praktični zidni nosač drži Pro podalje od djece, kućnih ljubimaca i usisavača. Vodeći model Pro XL koji čisti zrak u prostorijama do 110 m2, naš je pročišćivač zraka najvećeg kapaciteta.

Cabin: Čist zrak za sigurniju vožnju

S Blueair Cabin pročišćivačima zraka za vaš automobil, kamion ili RV možete eliminirati sva onečišćenja zraka u vozilu tako da vi i vaši putnici možete udisati zdrav, čist zrak – čak i kada zaglavite iza autobusa. Cabin pročišćava zrak u vašem vozilu za manje od šest minuta, a budući da vas čisti zrak održava budnijima i energičnijima, Cabin vam također pomaže u sigurnijoj vožnji.

*Testirano na česticama velične do 0,1 mikrona prema EN1822

Sloboda disanja

Blueair je utemeljen na čvrstom uvjerenju da je sloboda disanja osnovno pravo. Danas su naši nagrađivani pročistači zraka još uvijek dizajnirani u Švedskoj kako bi stvorili najsigurnije okruženje za razvoj i rast djece – uz najmanji utjecaj na okoliš.

Korištenjem ove stranice prihvaćate odredbe opisane u našoj Politici Privatnosti.